Välkomna hit

_MG_8624 _MG_1979 _MG_6684

Hej och varmt välkomna till Torpet Solvilda!
Vår regenerativa oas i den nordligaste delen av Skandinavien.  Under midnattssolen och norrskenet strävar vi efter att leva och lära av och med naturen. Vi postar inlägg kontinuerligt mellan hammarslagen, bastubaden, spad- och vedhuggartagen.

Efter många år av naturlig livsföring,  en väldigt fin artikel i PT (läs här) om vår giftfria renovering och vårt leverne i Lillpite samt andra inspirerande reportage (Video här) bestämde vi oss för att skapa den här sidan som ett gensvar till all den fina respons vi får från människor. Vi märker att det finns ett stort behov av kunskap och inspiration kring ”naturligt leverne”; innefattande bl.a giftfri renovering, återbruk av material, naturlig föda och kunskap kring odling och växter.

Om du längtar efter inspiration gällande lustfylld RENovering, vill påminna dig själv om det överflöd av vild och odlad mat och medicin som finns utanför dörren samt berika din matglädje med utsökta smaksensationer, enkelt tillreda i köket, – kan du här se och läsa vad som händer på torpet, i trädgården och i köket på Solvilda.

Hos oss är naturen vår självklara hemvist och största läromästare. Här utforskar vi våra passioner och delar med oss av kunskap och erfarenheter som värmer våra hjärtan. Vår vision med den här sidan är att öppna upp vårt hem och leverne och dela med oss av detta.
TORPET kan du följa allt det roliga med att skapa din egen hemvist med återbruk och giftfria material, präglad av din karaktär och lust. I TRÄDGÅRDEN är naturen vår främsta mentor och våra observationer leder till sinnliga system för odlarglädjen (permakultur). Följ skörden av örter, blommor, grönsaker, bär och frukter och hur dessa vackra, smakrika och vilda råvaror förvandlas till utsökta gourméer i KÖKET och utgör grunden för en hälsosam, energirik och strålande livsstil för kropp, sinne och själ.

Vår förhoppning är att vår kunskap når fram på ett enkelt och inspirerande sätt.
Om du vill följa vad som händer på torpet – klicka på ”Följ Torpet Solvilda” i menyn till vänster!

Har du funderingar? Välkommen att kontakta oss med alla dina frågor!
torpetsolvilda@gmail.com

Annons

6 tankar om “Välkomna hit

  1. det värmer i hjärtat när vi läser om hur duktiga ni är att förverkliga era drömmar och dela med er om vad som finns att göra för att vara mer rädd om vår planet Lycka till

  2. Oj Robban och Angelina vad fint ni har det och vad duktiga Ni är på att repa och fixa. Ser ut som Ni håller på att skapa Er ett riktigt litet paradis i Lillpite. Längtar att få komma på en kopp kaffe, tyvärr har jag inte så ofta ”vägarna förbi”, men man vet aldrig! Kram Margaretha

  3. Hej 👋 såg dig på TV är så impad av att se hur ni lever och lär 🙏 jag har sen i april ändrat kost etc . Typ Paleo men har mkt kvar att lära , odling , Råå Food etc . Har ni mån tanke på nå typ WorkShops ? Bor i Älvsbyn med familj så det är ju int just långt ( har bott i Åträsk )Hälsningar Kicki
    0702176006

  4. Hej, såg dig på halv åtta och blev nyfiken på ditt sätt att se naturen och även det sätt du valt att leva. Jag skulle bli väldigt glad om du har några bra böcker att rekommendera. Läste att du ville veta mer om vatten. Masaru emoto har skrivit några bra böcker om vatten.. Han finns också med i what the bleep do we know. Som kan ses på youtube som hel film.

    Ha det gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s