Vår & Vipassana

Jag har varit på visit i södra Sverige och nosat på snödroppar och blåstjärnor, njutit av vårsolen och sovit ute under en ek.
Jag har även suttit en Vipassana.

Om du gjort detsamma behöver du inte läsa mer. Om du inte suttit en Vipassana har du något att se fram mot. Jag bifogar hemsidan längre ned.

Vipassana är en av världens äldsta meditationstekniker, relativt straight down from buddha. Vipassana innebär att se saker och ting för vad dem verkligen är. Det är en process av självrening via själviaktagelse. Det finns över 150 st center i hela världen och i Sverige ligger det i Ödeshög.

Du sitter i meditation i 10 dagar, i total tystnad och utan kommunikation med andra med meditatörer. Du iakttar ditt varande via andning och kroppsförnimmelser och upplever universella sanningar om obeständighet.

Kursen finansieras helt av frivilliga gåvor och accepteras endast från dem som gått minst en 10 dagars kurs. På detta vis bärs kurserna upp av tidigare elevers goda erfarenheter och hålls fria från alla kommersiella inslag.

Här kan du läsa mer om kursföreskrifterna samt ansöka om en plats, dem fylls snabbt!

https://www.dhamma.org/sv/about/code

För mig är Vipassana väldigt givande och det hårda fokuserade arbetet stärker sinnet med god självdisciplin. Enkelheten resonerar väldigt väl med mig och min koppling till naturen. Det är fint att leva i tystnad, att inte behöver verbalisera arbetet utan enkom befinna sig i det.

Det är en fin gåva att ge sig själv och världen omkring.

DSC095055
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s