En tillvaro i uppmärksamhetens under

En tillvaro i uppmärksamhetens under.

Till alla seende; här följer en sammanställning av ord & bilder från vår kurs i Ballangen, Nord Norge.

DSC065222

Tack Marie Ytterman för din självklara tilltro till allt som existerar i fullkomlighet. För att du höll rum och energi med styrka och närvaro, för din skapelse och ditt lockrop till detta varande och tack till alla oss som valde att lyssna och slå följe. Tack för att vi båda klargjorde vad vi önskade oss just nu och tog emot gåvan då den erbjöds.  Tack Ballangen för din skönhet, din stillhet och din visdom, tack Pippira Siida, Samiskt Tun och upplevelsecenter för samisk kultur och historia som lånade oss dalen, skogen, kåtorna och varandet. Tack alla undersköna människor, precis som ni är,  som valde seendet och deltog med själ och hjärta för att vidga världens vyer och spegla varandras resor. Tack för alla uttrycksformer som gör min egen riktning klarare. Tack till mig själv som lyssnade inåt och gav mig själv den stora gåvan att vara i närvaro, i uppmärksamhetens under och existera i det som är.

DSC067166

När jag kom till Ballangen på måndagen var det tomt, tyst och stilla. Jag tog en promenad i det stilla regnet och funderade över tiden. Och jag mindes dikten som följer nedan och som fint sammanfattar det jag reflekterade över då jag förundrades över trädens tidlösa knoppar. Vi har så oändligt mycket att lära av dessa knoppar,  i sitt stilla varande natt som dag, vinter som vår.

DSC069755
”Var en knopp som sitter tyst och stilla i busken.
Var ett leende, en del av en underbar tillvaro.
Stanna här.
Det finns ingen anledning att ge sig iväg.
Detta land är lika vackert som vårt barndoms land.
Skada det inte, min vän, och fortsätt att sjunga…
Fjäril över fjället med de gyllene senapsblommorna.”


Ur Mandelträdet i din trädgård,
Thich Nhat Hanh

På tisdagen anlände de flesta av oss som skulle tillbringa tid tillsammans i dalen. Vi välkomnades av ett vidunderligt norrsken som bjöd på ett sprakande skådespel i ovanliga mönster och violetta färger. Trots mörkret fångades några av gnistorna på bild.

DSC065844 DSC065811  DSC065911

En vacker skara själar samlade för eldceremoni i den nybyggda torvkåtan.

DSC067299

Vilken spännande själ
jag är!
Som är en förlängning
av det som är.
Som ser i fullkomlighet
och helhet.
Som ser bortom separationer
i människans dimensioner.
För när
känslor och tankar och sinnliga fraktioner
balanseras och förenas
flödar källan och livet fritt
genom alla och var
som ser allt som sitt.


Angelina

Jag hade det ärofyllda uppdraget att med kärlek och närvaro tillreda närande, vacker och levande mat under kursen. I denna vackra kåta byggd av Pippira Siidas egna Ingolf, med träd från egen skog och brädor tillverkade i eget sågverk, stod jag och lekte skapare av vackra anrättningar för att nära och erbjuda högvibrerande föda till alla mottagliga. Varmaste tack för alla värmande kommentarer, alla njutningsfulla ansikten och andaktsfulla stunder då maten under tystnad närde våra kroppar och sinnen.  Nedan följer en receptsamling av allt som erbjöds under kursen (recepten läggs till allt eftersom). Klicka på respektive bild för att läsa receptet. Och håll utkik efter ”kokboken”!

DSC067544

Lämna gärna en kommentar om hur ni upplevde maten och en notis med er maildress om ni vill att jag hör av mig när ”kokboken” är klar. All respons är värdefull. Era personliga upplevelser kan vara av stort värde för andra som är nyfikna på maten.
Med er tillåtelse använder jag gärna någon kommentar i min presentation så att andra deltagare på kommande kurser känner sig inspirerade att prova maten. Varmaste tack för er och det ärofyllda uppdraget att skapa och bjuda på vacker levande mat för levande människor! 

FRUKOST

DSC066155 DSC066222
Renande & uppfriskande smoothie              Bovete- & hallongröt med kokosmjölk

DSC067077 DSC066933
Bananshake med superfoods & kokos                Chiapudding med kanel & päron

DSC06816 DSC067600
Uppfriskande tranbärssmoothie              Kokoslime ”yoghurt” med blåbär

DSC06763 DSC0681999
Chokladshake med gojibär & kokos                Bovetekrisp med mandelmjölk och bär

 LUNCH

DSC065955 DSC066644

Kryddiga Thaiwraps med tamarindsås               Marinerade skogschampinjoner med avokadopesto

DSC067277 DSC06783

Raw food sushi med sesamdipp                     Värmande ajurvedisk morotssoppa

DSC068366 DSC066699

Lyxig raw food lasagne                                            Fröknäckebröd

 MIDDAG

P101618444 P10163722

                  Falaffel tapas i salladsblad                        Värmande pumpasoppa med ajurvediska kryddor

_MG_46299 DSC06800

       Groddad linsmasala med rårisbröd         Palsternacksris med marinerad svamp & sesamsås

 Recepten läggs till allt eftersom, håll till godo!

Nedan följer ett ALBUM med fler bilder från vistelsen. Tack Ballangen för den här gången.

DSC065466

På återseende.

Angelina

angelina.hjelm@gmail.com

Annons

2 tankar om “En tillvaro i uppmärksamhetens under

  1. Tusen takk, kjære Angelina, for din gode tilstedeværelse, og for den fantastisk gode, rene og estetisk vakre maten du serverte oss på kurset! Den var ren nytelse – på alle plan. Takk også for at du deler med oss, både bilder, inntrykk og oppskrifter ❤ Dette er god inspirasjon for en som ønsker å spise renere og sunnere mat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s