Rimfrost och norrsken

Rimfrost och norrsken

The garden, still and cold
The leaves so green, now red and gold
They rest their eyes from this world
They change and wait, for the planetary twirl

Robert Öberg

frost2   frost10

Temperaturen faller, löven har gulnat och solen slumrar några timmar tidigare för var dag. Allt saktar ner och vi glider långsamt mot en djup sömn. De första riktigt kalla nätterna har anlänt i Lillpite. I gryningsljusets dimma är trädgård och grödor, blommor och frökappslar täckta av ett vackert frosthölje. Det är en magisk tid då allting byter skepnad och förberereder sig för dvala.

frost17 frost15

Ta dig tid att njuta av färgprakten, dofterna, ljuset, norrskenen och kylan. Värm dig med te och eld, vantar och raggsockor. Ge dig tid att andas in skönheten och låt själen få ro i skymningen.

frost18

Solskivans centrum har passerat gränsen mellan norra och södra himmelssfären. En ny cykel inleds och för med sig en vilosam förändring. Jag och Robert och allt levande på Torpet Solvilda ser fram mot att njuta framför kökspannans sprakande eld och i saktfärdighetens tecken reflektera över och fira sommarens alla äventyr, upptäckter och berikande möten.

Än finns dock grödor att skörda, kål att fermentera och örter att torka. Några buskar ska ner i jorden innan den fryser och halmen ska få täcka landen. I nästa inlägg ska vi dela med oss av några favoritrecept på kålchips och kimchi.

frost9

Photos: Angelina Hjelm

Tack till allt som berikar våra liv.

Annons

En tanke på “Rimfrost och norrsken

  1. full av beundran för ert sätt att ta vara på de olika årstiderna, bara positiva tankar, nåt att ta efter men verkarsvårt just nu kramar från oss!!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s