BAAM-smoothie

BAAM smoothie kvadrat3

God morgon allesammans. Idag kände jag mig inspirerad att skapa något för alla underbara ungar därute som matas med kemikalier och skitmat med bekämpningsmedel och gifter, här kommer något som NI faktiskt är värda att dricka och som banar väg för er framtida karriär som superhjältar på jorden!

Här kommer ett recept på en smoothie som ser ut som den gröna sörjan ur Turtles och som gör alla till riktig warriors! (Kanske ett något otippat inlägg, men jag var lite småkär i Donatello när jag var liten.)

BAAM turtles 3

Fullkomligt fullproppad med den enkel-celliga mikroskopiska algen Spirulina, (den livsform som bidrar med grundläggande föda för allt liv på jorden.) och världens högsta koncentration av protein per viktenhet och som även innehåller zeaxanthin, en av de viktigaste antioxidanterna för förbättrad syn, Phycocyanin som är ett blått pigment (antioxidant) känt för sina stimulerande effekter på stam-cells produktion samt den näst högsta koncentrationen av GLA, Gamma Linolenic, (den högsta koncentrationen finns i bröstmjölk) och stimulerar tillväxt och utveckling; därför en finfin smoothie till barn som aldrig ammades för att hjälpa hormonell och mental utveckling.

En brygd som boostar immunförsvaret, stärker benstomme och muskler, fyller kroppen med riktiga vitaminer och mineraler och ger energi på Ninja Turtle- nivå!

Drycken ersätter frukost eller mellanmål. Bra mycket bättre grejer än en klistrig macka och söndersockrad yoghurt… vi vill ge det bästa till framtidens människor!

BAAM smoothie2
BAM-smoothie (ca 9 dl: 2 vuxna eller 4-6 barnportioner)

2 giftfria bananer
1 ekologisk avokado
2 dl frusna egenodlade jordgubbar
1 näve ekologisk spenat (ett fullproppat dl-mått)
2 dadlar
2 tsk spirulina
2 tsk rå kakao
1 dl ekologiska havregryn
1 msk maca
3 krm reishi (lackticka)
1 dl havregrädde
5 dl vatten

Släng i allt i en kraftig mixer och kör i några minuter tills allt är slätt och i önskad konsistens. Önskas den mer trögflytande tar ni mindre vatten, den går att äta med sked. Hela grejen med det här är nog att ungarna gör smoothien på egen hand, så dem får känna på att skapa sin Turtles-dryck och förstå vilka magiska ingredienser som stoppas däri. Have fun!

This is what superheroes drink!

BAAM smoothie5 BAAM smoothie4 BAAM smoothie3

bam12
Psst, turtles-bilderna kommer ursprungligen från http://www.90smovies.net/ninja-turtle-stuff-pop-up-storybook/
http://www.comicvine.com/forums/battles-7/teenage-mutant-ninja-turtles-vs-batman-rogues-gall-683410/

 

Annons

En tanke på “BAAM-smoothie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s